Wie zijn wijDe nieuwe Concernlocatie, het voormalig klein Seminarie, is 6 september 2010 geopend door Koningin Beatrix.
Vier collega's van Facilitaire Services, Adrie, Jaap, Arie en Eddy, waren bijzonder trots, ze zijn 'vrienden' van het gebouw. Op hun site
www.klein-seminarie.nl lees je alles over.


'Dit clubje is zo gegroeid', geeft Adrie Mank aan. 'De website is later gekomen. We zijn begonnen met ansichtkaarten.
Arie maakt tegenwoordig een nieuwsbrief, en dat levert stijgende aandacht op. Door de jaren heen heeft het gebouw heel wat impact gehad op de Apeldoornse bevolking. We zijn blij dat we 6 september 2010  goed in de picture hebben gestaan. We hebben de beschikking over oude briefwisselingen tussen het bisdom en de architect, dat zijn prachtige documenten. Ook hadden we ooit een oud-seminarist op bezoek.
We liepen door het gebouw en opeens wijst hij: "In die hoek moest ik staan wanneer ik straf had."
 Dan sta je daar met een man van in de zestig, prachtig.'


IJsbaan
Jaap van Duuren is in dit gezelschap de oudst gediende bij ons instituut. Sinds 1975 is hij aan de Politieacademieverbonden.
'Vroeger was er hier ook een ijsbaan', weet hij zich te herinneren. 'Nu is er echter veel veranderd.' Hij kijkt om zich heen tijdens het gesprek en verklaart: 'We zitten in het atrium in plaats van in de binnentuin. Maar ik vind dit ook wel wat, hoor. Het is mooi geworden.'
'Ik plaats filmmateriaal en foto's op de site', legt Eddy de Roo uit. 'Het gebouw ken ik al sinds ik kind ben.
In 1978 ging ik bij de Politieacademie aan de slag, toen al vol trots. 'Hij zou graag nog de vroege geschiedenis van het pand concretiseren.
'Het bisdom moeten we nog verder uitdiepen. Ik vind het wel meer dan een hobby, hoor. Het kost vele uren. Mijn wens is, dat dat we ooit  bij de politieacademie op de server zouden kunnen. Het materiaal moet behouden blijven! We zijn trots op het gebouw en dat willen we laten zien.'


Spoken

Arie Veldhoen probeert via schoolbank.nl oud-medewerkers en oud-seminaristen op te zoeken. 'Het is een prachtig gebouw', vertelt hij enthousiast. 'Ik heb zelf in het bouw gezeten en ik blijf me verwonderen  over de grootte en de uitstraling.
 'Arie werkt het kortst bij de academie. 'Negen jaar nu',zegt hij. 'Maar ik heb kenners om me heen. Jaap weet bijna alles.
Vaak zit ik met Adrie te hersenkraken over een oud feit en dan roept Jaap: had 't even aan mij gevraagd. 'Op hun website krijgen de heren regelmatig bezoek. 'Die houden we up to date met leuke nieuwtjes. Af en toe halen we ook objecten uit de grond, zoals een deel van een beeld.
We weten alleen nog niet waar het gestaan heeft.'

Tot slot: wat is het gekste verhaal over dit gebouw? Even is het stil, maar dan zegt Adrie: 'Mensen van de Technische dienst hebben wel eens
aangegeven dat ze hier 's avonds als er niemand is, spookachtige kinderstemmen horen. Of het waar is?
Geen idee, maar het past wel bij het gebouw....'